H ομάδα μας

Κανταρτζόγλου Φώτης

Βιογραφικό

Επιστημονικά υπεύθυνος του Εργαστηρίου Αγωγής είναι ο Κανταρτζόγλου Φώτης Ειδικός Παιδαγωγός και Σύμβουλος Γονέων.

Ο Κανταρτζόγλου Φώτης είναι απόφοιτος  του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, κάτοχος του QTS (Qualified Teacher Status) του General Teaching Council of England (GTC of England) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Ειδική Αγωγή από το Canterbury Christ Church University στο Kent του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο στις Επιστήμες της Αγωγής με κατεύθυνση την Ειδίκευση στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση( ΤΠΕ), από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Επίσης είναι κάτοχος πιστοποιητικού ετήσιας επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι ακόμα κάτοχος Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης στη Συμβουλευτική Γονέων και Ενηλίκων του ΕΚΠΑ καθώς και Certified Life Coach, AC Accredited.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και έχει λάβει μέρος σε συνέδρια, έχοντας κάνει δημοσιεύσεις. Επιπρόσθετα έχει πιστοποίηση στη χρήση του Αθηνά Τεστ, για τη διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών και στη χρήση άλλων ψυχομετρικών εργαλείων, αναφορικά με τις μαθησιακές δυσκολίες. Τέλος έχει παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια, αναφορικά με το φάσμα του Αυτισμού, καθώς και κάτοχος του πιστοποιητικού PECS και του Floortime Greenspan Approach, σχετικά με τα παιδιά στο φάσμα του Αυτισμού. Στο παρελθόν έχει εργαστεί επί 15 χρόνια στην εκπαίδευση, σε δημόσιο σχολείο της Αγγλίας, σε ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας και σε ιδιωτικό σχολείο του Ηρακλείου.

Εδώ και μερικά χρόνια έχει δημιουργήσει το συγκεκριμένο κέντρο ειδικής αγωγής, με αποκλειστικό στόχο τη βοήθεια των παιδιών και των οικογενειών τους!

H Ιστορία μας

logo_mini
2003

20 και πλέον χρόνια εμπειρία στην Εκπαίδευση

Έχοντας διανύσει μια μακρά πορεία στο χώρο της εκπαίδευσης και έχοντας δουλέψει τόσο στην Αγγλία, όσο και στην Ελλάδα σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το μεγάλο μου ενδιαφέρον παρέμενε πάντα στον τομέα της ειδικής αγωγής. Έχοντας αντιμετωπίσει ποικίλες περιπτώσεις παιδιών, στον τομέα της ειδικής αγωγής και γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, αλλά και οι οικογένειές τους, αποφάσισα προ τριετίας να δημιουργήσω ένα χώρο που θα εξειδικεύεται στην ειδική διαπαιδαγώγηση και τις μαθησιακές δυσκολίες.
2021

Για τις ανάγκες του παιδιού

Στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε με όσο γίνεται πιο αποδοτικό τρόπο, αλλά και βάσει εξατομικευμένων προγραμμάτων τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κάθε παιδιού, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικές παρεμβάσεις. Επίσης στόχος είναι να μπορέσει να βοηθηθεί η κάθε οικογένεια και το κάθε παιδί με τον πλέον αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο. Σας περιμένουμε να γνωριστούμε και να βοηθήσουμε στο να κατακτήσει το παιδί σας, τις πραγματικές του δυνατότητες, καθώς και στους στόχους που θα τεθούν.
IMG_20200619_211407

Συνεργάτες

Οι συνεργάτες του κέντρου μας είναι όλοι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Φιλολογίας και Μαθηματικών με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Όλοι μας οι συνεργάτες έχουν εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης και έχουν ασχοληθεί με ποικίλες περιπτώσεις παιδιών, στους διάφορους τομείς της Ειδικής Αγωγής. Στόχος όλων είναι η καλύτερη δυνατή βοήθεια του κάθε παιδιού, πάντα με γνώμονα την κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει, τη βελτίωση της ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησής του και την εκπλήρωση των στόχων του.
Τόλου Στεφανία-Βάια

Τόλου Στεφανία-Βάια

Φιλόλογος - Γραμματειακή Υποστήριξη
Φραγκιαδάκη Μαρία

Φραγκιαδάκη Μαρία

Φιλόλογος - Ειδική Παιδαγωγός
Αντωνακάκη Γαλάτεια

Αντωνακάκη Γαλάτεια

Φιλόλογος - Υπεύθυνη Καθημερινής Μελέτης Δημοτικού
Τσαΐρη Αφροδίτη

Τσαΐρη Αφροδίτη

Μαθηματικός
Μανταλένα Μελισσουργάκη-Wozniak

Μανταλένα Μελισσουργάκη-Wozniak

Εικαστικός - Ζωγράφος
Βελονάκη Χριστίνα

Βελονάκη Χριστίνα

Μαθηματικός
Παπαγεωργίου Φανή

Παπαγεωργίου Φανή

Μαθηματικός
Κόμη Μαριάνθη

Κόμη Μαριάνθη

Φιλόλογος-Ειδική Παιδαγωγός
Επιστροφή
Viber
Email
Messenger