Συχνές Ερωτήσεις

FAQ

Απαντάμε στις Ερωτήσεις σας

Στο Εργαστήρι Αγωγής σχεδιάζουμε και εκπονούμε εκπαιδευτικά προγράμματα παρέμβασης για παιδιά στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και ειδικότερα στους τομείς του Αυτισμού, της ΔΕΠ-Υ, των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών και των Γενικών Μαθησιακών Δυσκολιών.
Το πρόγραμμα που σχεδιάζεται για κάθε παιδί, μπορεί να ποικίλει στη χρονική του διάρκεια, ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες του κάθε παιδιού.
Στο Εργαστήρι Αγωγής πραγματοποιείται καθημερινή μελέτη για παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Η διάρκεια της μελέτης για τα παιδιά του Δημοτικού είναι συνήθως διάρκειας 1 και μισή ώρες καθημερινά και των παιδιών του Γυμνασίου είναι διάρκειας 2 ωρών. Τα τμήματα είναι αυστηρά ολιγομελή (3-4 άτομα) και είναι χωρισμένα στις αντίστοιχες εκπαιδευτικές βαθμίδες. Δηλαδή Α΄και Β΄Δημοτικού, Γ΄και Δ΄Δημοτικού και Έ και Στ΄Δημοτικού. Στο Γυμνάσιο τα παιδιά χωρίζονται σύμφωνα με την τάξη που βρίσκονται (Α΄Γυμνασίου-Β΄Γυμνασίου-Γ΄Γυμνασίου) . Επίσης παρέχεται η δυνατότητα εξατομικευμένης μελέτης για κάποιο παιδί, το οποίο για τις εκπαιδευτικές του ανάγκες δεν μπορεί να ακολουθήσει τη μελέτη σε ομάδα.
Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, πραγματοποιείται ενισχυτική διδασκαλία, στις οποίες μπορεί να είναι είτε εξατομικευμένα είτε σε μικρές ομάδες, σε μαθησιακά αντικείμενα (Γλώσσα-Μαθηματικά)  τα οποία έχουν ανάγκες τα παιδιά.
Στο Εργαστήρι Αγωγής λειτουργεί Εργαστήριο Εικαστικών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το εργαστήριο Εικαστικών λειτουργεί με την επίβλεψη και την καθοδήγηση της Εικαστικού και Ζωγράφου μας και αποτελείται από μικρές ομάδες, οι οποίες είναι χωρισμένες σύμφωνα με τις ανάγκες αλλά και την ηλικία των παιδιών. Το εργαστήριο Εικαστικών συνήθως είναι μία φορά εβδομαδιαίως και έχει διάρκεια 1 και μισή ώρες για κάθε μία ομάδα. Επίσης γίνονται συνεδρίες Art Therapy, αποκλειστικά για παιδιά που είναι στον τομέα της Ειδικής Αγωγής, είτε μεμονωμένα είτε σε πολύ μικρές ομάδες των 2-3 ατόμων.
Στόχος μας πέρα από την εκπαιδευτική υποστήριξη των παιδιών και τις μαθησιακές του ανάγκες, είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών σε ποικίλα αντικείμενα. Στη διάρκεια του έτους οργανώνονται και πραγματοποιούνται κύκλοι προγραμμάτων με διάρκεια 2-3 μηνών σε τομείς όπως η Συναισθηματική Αγωγή, Εργαστήρια Κατασκευών, Βιωματικά Μαθηματικά, Παιδική Αρχιτεκτονική και άλλη θεματολογία που να καλύπτει ανάγκες και ενδιαφέροντα των παιδιών.
Στη σημερινή εποχή, έχουν αυξηθεί οι ανάγκες τόσο των οικογενειών, όσο και των ενηλίκων μεμονωμένα. Αν σας απασχολούν προσωπικά, οικογενειακά ή άλλου είδους θέματα, όπως ζητήματα σχετικά με τα παιδιά σας, υπάρχει η δυνατότητα εξατομικευμένου ραντεβού ώστε να επιλύσετε οτιδήποτε σας απασχολεί. Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι συνήθως 50 λεπτά με 1 ώρα και μαζί θέτουμε επί τάπητος τα θέματα που χρειάζονται άμεσης παρέμβασης και στήριξης, ώστε να βελτιωθεί η οικογενειακή ζωή αλλά και η ζωή του κάθε ενήλικα, που αντιμετωπίζει δυσκολίες ή χρειάζεται καθοδήγηση και στήριξη, σε όσα τον/την απασχολούν.
Επιστροφή
Viber
Email
Messenger